WebHosting paketi već od 14.99 Eura godišnje!!!                                                                                                       Audio Streaming za radio stanice !!!

VAŠ HOSTING PROVAJDER OD 2008. GODINE

Radio Hosting

Pouzdan, visoke kvalitete SHOUTcast Hosting!

Nije bitno ako ste novi u svetu internet radia, ili ako ste iskusni korisnik. MonteHosting ima streaming planove koji vam odgovaraju, uz pravu cenu. Pružamo hosting na visokokvalitetnim serverima, uz 99,9% garancije za rad. Nudimo besplatni flash player sa štednjom serverske memorije, uz skriptu koja omogućuje integraciju na vaše web stranice. Nakon uplate, dobit ćete pristup na svoj hosting odmah! Možete imati svoju radio stanicu za nekoliko minuta

Radio Streaming Paketi

RH - 1
€ 4.99/mjesečno
100 SLOTOVA
BIT RATE 320 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
MUSIC STATISTIKA
HQ DIGITAL
NEOGRANIČENI PROTOK
CWP Panel
RH - 2
€ 9.99/mjesečno
200 SLOTOVA
BIT RATE 320 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
MUSIC STATISTIKA
HQ DIGITAL
NEOGRANIČENI PROTOK
CWP Panel
RH - 3
€ 14.99/mjesečno
300 SLOTOVA
BIT RATE 320 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
MUSIC STATISTIKA
HQ DIGITAL
NEOGRANIČENI PROTOK
CWP Panel
RH - 4
€ 19.99/mjesečno
400 SLOTOVA
BIT RATE 320 kbps
FORMAT AAC+ i MP3
MUSIC STATISTIKA
HQ DIGITAL
NEOGRANIČENI PROTOK
CWP Panel

1. Šta mi je potrebno za otvaranje internet radija (ili uopšteno emitovanje audio programa preko interneta)?
Da bi ste počeli sa emitovanjem zvučnog (audio) programa, potrebna Vam je zakupljena usluga Audio Streaming. Dosta ljudi zakupi web hosting, misleći da će tako moći da emituje svoj program, ali im je zapravo potrebna usluga audio streaming-a. Naravno web hosting će dobro doći za hostovanje zvaničnog sajta vašeg radija.
2. Gde mogu da zakupim audio streaming?
Audio Streaming možete zakupiti kod nas, pregled audio streaming paketa je na ovoj stranici.
3. Ukoliko imam zakupljenu audio streaming uslugu, da li ću morati da ostavljam računar upaljen?
Naravno. Emitovanje audio signala ide preko vašeg računara direktno na server. Vaši slušaoci se kače na server i tako prate Vaš program.
4. Da li je usluga audio streaminga skupa?
Audio Streaming je svakako skupljii od web hostinga, i zakup se u većini slučajeva plaća mjesečno (ili ako nije drugčije naznačeno)..
5. O čemu trebam da vodim računa pri zakupu audio streaming usluge?
Kao i kod web hostinga, trebalo bi da vodite računa o resursima i pratećim mogućnostima vašeg audio streaming paketa (plana). Resursi su ovde dosta bitni zbog AutoDJ opcije (ukoliko je ponuđena od strane provajdera). Naravno trebate da vodite računa i o broju maksimalnih slotova (maksimalnih broj istovremenih slušaoca).
6. Koliko mi je slotova i protoka potrebno?
Sve zavisi od Vaše potrebe. Probajte sa paketom koji ste u mogućnosti da priuštite (kasnije ćete moći da pređete na paket sa više resursa ukoliko je to potrebno).
7. Na koje ostale mogućnosti trebam da vodim računa?
Neke od veoma značajnih mogućnosti jesu praćenje statistike vašeg radija (potrošnja protoka i aktivnost slišaoca vašeg radija). Postoje i alati za integraciju plejera na websajt, koji su dostupni na nekim kontrolnim panelima.
8. Zakupninom audio streaminga, šta dobijam od provajdera, kako bih bio/la u mogućnosti da emitujem program?
Dobijate IP adresu (koja je u većini slučajeva shared), slobodan port, korisničke podatke (panela i radija).
9. Pomoću kog programa mogu da emitujem program?
Dosta se koristi Winamp ili AIMP. Da bi ste emitovali preko Winampa ili AIMP-a potreban vam je i SHOUTcast Radio DSP plug-in.

Kakav hosting želite?

U zavisnosti od toga kakve je prirode Vaš web sajt, zavisiće i njegov obim, i potrebe za njegov rad na Internetu. Od toga zavisi i kakvu ćete hosting opciju izabrati. Ona mora da odgovara veličini sajta i trendu njegovog rasta, mora da odgovara njegovom prometu podataka, te mora da bude prilagodljiva izmjenama koje se vrše na sajtu. Upravo zbog toga mi Vam pružamo hosting pakete koji će u potpunosti zadovoljiti Vaše potrebe.

 

Šta je web hosting?

Web hosting je usluga kojom se klijentima daje prostor na serverima kako bi na na njega postavili svoje web sajtove koji će biti na Internetu 24 sata, 7 dana u nedelji. Serveri su moćni računari sa neverovatno velikim prostorom za skladištenje na svojim hard diskovima ili nizu hard diskova. Taj prostor se izdaje onima koji su zainteresovani da njihov web sajt bude prisutan na Internetu. Svaki server na Internetu ima svoju jedinstvenu IP adresu.

 

Naša ponuda

Hosting koji Vam mi nudimo u potpunosti može biti prilagođen potrebama Vašeg sajta, te se može prilagođavati i mijenjati u budućem periodu u skladu sa izmjenama koje pravite. Nastojimo da sa paketima naših usluga izađemo u susret Vašim željama u potpunosti. Posjedujemo izvrsne i pouzdane servere, koji su u stanju da ispune svako Vaše očekivanje po pitanju prostora, brzine i sigurnosti.